
İstanbul’da doğup büyüyen Dr. İsmail Mert Zure, 2005 yılında Yeşilköy 2001 Koleji’ni, 2009 yılında Kabataş Erkek Lisesi’ni, 2015 yılında ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni derece ile tamamladı. Tıpta uzmanlık sınavında aldığı derece ile yetiştiği yuvası İstanbul Tıp Fakültesi – daha çok bilinen adıyla Çapa Tıp Fakültesi – Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümüne girdi ve araştırma görevlisi doktor olarak 5 yıl çalıştı. Bu süreçte kendi bölümünde ülkemizin yetiştirdiği en başarılı hocaların yanı sıra, 1 yıllık rotasyonel eğitim sürecinde bu köklü eğitim çınarının diğer bölümlerinde görev yapan çok değerli hocaların da tecrübelerinden faydalanma fırsatı buldu.
Tıp fakültesi yıllarında Pomeranian Medical University Szczecin (Polonya - 2012), The University of Pécs (Macaristan - 2013) ve USC University Hospital Complex (İspanya - 2014)’de yaptığı stajlar ile kazandığı uluslararası sağlık hizmeti ve hekimlik vizyonunu uzmanlık eğitimi zamanında da devam ettirdi.
2017’de Avrupa Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Topluluğu (ESPRM)’in ilk kez organize ettiği Robotik Rehabilitasyon Yaz Okulu’na katıldı ve günümüzde de oldukça popüler olan bu yeni rehabilitasyon alanında ülkemizde öncü oldu.
Ekim 2017 – Ocak 2018 arasında Avrupa Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Topluluğu (ESPRM)’in ve Avrupa Uzman Hekimler Birliği (UEMS)’in birlikte düzenlemiş olduğu ESWT kursunu başarı ile tamamladı.
2019’da yine ESPRM ve UEMS’in Fransa’da düzenlediği Summer School of Marseille’de Avrupa ve Dünya’da isim sahibi hocalar ile nörobilim, nörolojik rehabilitasyon, transkraniyal manyetik stimülasyon (TMS) ve transkraniyal direkt akım stimülasyonu (tDCS) alanlarında çalışmalar yaptı.
2018’de Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen Avrupa ESPRM kongresi başta olmak üzere 2016- 2022 yılları arasında düzenlenen uluslararası ve ulusal birçok kongreye bildiri ve sözlü sunumları ile katıldı.
2020 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında uzman hekim unvanını alırken tezini “Fibromiyalji hastalarında ezber bozan bir tedavi yöntemi: Kan akımı kısıtlamalı egzersiz ve etkileri” konusunda
başarı ile tamamlamış ve daha önce Fibromiyalji Sendromu tedavisinde dünya genelinde hiç kullanılmamış olan bu tedavi yönteminin, tez hocası Prof. Dr. Ayşegül Ketenci’nin eşsiz vizyonu ve yol göstericiliği ile tıp literatürüne eklenmesini sağlamıştır.
Spor yaralanmalarının rehabilitasyonu ve spora en iyi şekilde geri dönüş alanında çalışmalar yapan sportif rehabilitasyon özel ilgi alanlarından biridir. 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında Eurocup, Türkiye Basketbol Süper ligi ve Türkiye Kupası’nda başarı ile mücadele eden Bahçeşehir Koleji Basketbol’un takım doktorluğunu yapmıştır.
Akademik olarak genç sayılacak bir yaşta olmasına rağmen uluslararası ve ulusal üst düzey dergilerde çok sayıda yayını ve kitap bölümleri mevcut olup, Türk ve Dünya tıp literatürüne katkı vermeye devam etmek kariyer hedeflerinin başında gelmektedir.
En kısa sürede ve bilimsel veriler eşliğinde en doğru şekilde hastayı ağrı ve engellilikten kurtarma prensibine bağlı yetişen Dr. Mert Zure, günlük pratiğinde ultrason eşliğinde yaptığı eklem enjeksiyonları ile rejeneratif ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına yoğunlaşmıştır. Her geçen yıl
gelişmekte olan tedavi yöntemleri ile yılların birikimi ile geleneksel tedavi yöntemlerini doğru ölçülerde harmanlayarak çözüme gitmektedir.
Uzun yıllardır amatör sporla ilgilenmiş, özellikle basketbol alanında üniversite düzeyinde birçok kupa ve ödül kazanmıştır. Halen İstanbul Tabip Odası Basketbol Takımı ile Corporate Basketball League
(CBL)’de amatör düzeyde basketbol oynamaya devam etmektedir. Basketbol haricinde CMAS 3 yıldız düzeyinde 500’ün üzerinde dalışı olan bir scuba dalgıcı olup tenis, rüzgar sörfü ve yoga ile hobi olarak
ilgilenmektedir.
